A gyors lakáseladás bevált receptje: HOME Staging

Ki az akinek nem fontos, hogy mennyi idő és energia fordítódik az ingatlana eladására?

A manapság legtöbben mindent rögtön, de legalábbis azonnal szeretnénk elérni. Így van ez az otthonunk, telkünk értékesítése során is. Létezik egy módszer, amely meggyorsítja a lakás eladását. Amerikában már több, mint 40 éve sikeresen alkalmazzák a "home staging"-et. Magyarországon is kezd ismertté válni, gyorsabban és magasabb áron elkelnek ezzel a technikával az ingatlanok.

Szakemberek egybehangzó véleménye, hogy az értékesítésben kulcsfontosságú az első benyomás. Ez azt jelenti, hogy az érdeklődő a lakásba lépve 15 másodpercen belül eldönti, hogy érdekli-e a lakás vagy sem. A home staging abban segít, hogy hogyan lehet az eladás előtt kevés ráfordítással megszépíteni. Az eladóknak fontos megérteni, hogy amikor úgy döntenek, hogy el kívánják adni otthonukat, akkor az rögtön áruvá vállik. Ahhoz, hogy minnél jobb áron, minnél gyorsabban eladható legyen az ingatlan, annál jobban meg kell felelnie a vásárlók elvárásainak.

A hirdetésekben előszőr a vevők a képpekkel találják szembe magukat. Mivel tudjuk, hogy a rend és tisztaság alapvető feltétel, ezért fotózás előtt alaposan takarítson ki, pakoljon el minden személyes tárgyat - esetleg lim-lomot - legyen tágas a tér, mégha kicsi a hely akkor is. Érdemes kevesebb bútort, tárgyat tartani a lakásban. (Praktikus már úgy felkészülni a költözésre, hogy előre dobozolnak. Ezzel a pakolás is leegyszerűsödik.) Fontos, hogy legyenek egészséges növények, esetleg szálas virágok a térben. Az sem baj, ha a tulajdonos esetleg frissen süti a süteményt, kenyeret, amivel kifejezetten otthonos hangulatot áraszt a hely.

De ne feledkezzünk meg az ingatlan környezetéről sem. A bejárat, a lépcsőház, a társasház előtti terület, a családi házak kertje is figyelmet érdemel. Amikor a bemutatás a helyszínen történik meg. Itt dől el az ominózus 15 másodperces döntés:-)

Érdemes az ingatlanon jelentkező kisebb-nagyobb hibákat kijavítani, egy friss fehár festés az újdonság érzését adja. Ne felejtsük el, nincs mindenkinek ideje a felújításra. A vevőben pedig az az érzés alakul ki egy tiszta, jól működő lakásban, hogy megbízható tulajdonosai vannak, akitől szívesen vásárolnak.

Irodánk amerikai bizonyítvánnyal rendelkező tanácsadója támogatást ad ezen a területen is Önöknek!

Perfect Homes - OTTHON A MINŐSÉGI ÉLETHEZ

 

 

 

 

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Perfect Homes - központi iroda

 

Horváth Barbara
Értékesítés, Értékbecslés, Home Staging 

Címünk: 2000 Szentendre, Duna korzó 13. régi szám
Telefon: +36 20 491 9120
E-mail: barbara@perfecthomes.hu

 

Elsik Krisztián
Tanácsadó

Címünk: 2000 Szentendre, Duna korzó 13. régi szám
Telefon: +36 30 849 2866
E-mail: elsik.krisztian@perfecthomes.hu

Térkép